ActualiteitenShell Moerdijk 50 jaar

© foto Danny Touw

Onze activiteiten coordinator Jac Schoonen heeft gevraagd of er i.v.m. deze gelegenheid iets voor de gepensioneerden georganiseerd zou kunnen worden. Hieronder de e-mail communicatie:

"Hallo Linda, Ik wil nog even terugkomen op de goed georganiseerde en leuke gepensioneerden dag van vorig jaar. Op die dag is, bij het afsluiten nog even ter sprake gekomen dat Shell Moerdijk dit jaar 50 jaar op deze locatie zit. Ook is toen gevallen dat wij, de pioniers van het eerste uur, misschien dit heugelijke feit ook mee mogen en kunnen vieren! Is hier al bij jullie over gesproken? Ik krijg bij de lokale bijeenkomsten al diverse keren van of ik al iets gehoord heb! Dus er is wel degelijk animo! Alvast bedankt voor de reactie.

Jac Schoonen"

"Hoi Jac, Ik ga dit bespreken en als ik meer weet kom ik hier bij je op terug.

Groet, Linda de Winter."

Hoi Jac, Jouw verzoek heb ik besproken met Paul Buijsingh. Gezien alle activiteiten die er dit jaar gepland staan voor interne en externe stakeholders gaat het ons helaas niet lukken iets te organiseren voor de gepensioneerden. Wel zijn jullie van harte welkom op de open dag van zaterdag 6 oktober! Groet Linda.

Zoals je ziet is het helaas niet gelukt iets voor de gepensioneerden te regelen.


Lintje voor Cees Schipper

Oud Dagelijks Bestuurslid Cees Schipper ontving uit handen van burgemeester Miranda de Vries een Koninklijke onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de samenleving, waaronder ook zijn bestuurslidmaatschap van Voeks. Cees is nu lid in de Orde van Oranje-Nassau.Voeks Magazine No.5 mei 2018

Mijn foto van Rotterdam 'By Night' op de cover en een artikel over fotografie op pagina 10.

Download
Voeks Magazine Nr. 5 mei 2018.pdf
Adobe Acrobat document 7.8 MB

© Foto Danny Touw


Voeks Nieuws No.4 April 2018

De nieuwste uitgave is verschenen: Voeks Nieuws


Triple hartoperatie

© Verslag en foto Bert Swinkels

In het Amphia-ziekenhuis werd het toch nog gezellig, ondanks alle ellende, omdat twee gepensioneerde collega's van SHELL-Moerdijk er ook voor hetzelfde lagen (mannen waar ik mee gewerkt had). De linkse is Ko Jonkman midden Toon Vermeer (electriciën) en mijn persoontje Bert Swinkels.

 

Schrale troost, dat de gemiddelde leeftijd bij SHELL op 85 ligt.

 

We zijn toevallig ook door dezelfde hartchirurg Bramer geopereerd. Deze staat in de top tien van Nederland. Eerlijk gezegd, voel ik me best goed, ondanks alle pillen en totaal geen last van de operatie.

 

Groetjes van Bert, Ko en Toon

en All the Best

v.l.n.r. Ko Jonkman, Toon Vermeer en Bert Swinkels.
v.l.n.r. Ko Jonkman, Toon Vermeer en Bert Swinkels.

Webcams

Van Chris Koudenburg kreeg ik een aantal links naar webcams. Rotterdam: plaatsen waar je cruiseschepen kunt zien aankomen en vertrekken:

 

- www.rotterdam.nl/webcamsrotterdam

stadshavensrotterdam.nl/virtuele-tour/

- www.hurenlaboratorium.nl/webcam/

- www.maasmondmaritime.com/nl/webcam-feed/


Show scheeps- en spoor modellen

Van Fred Essenberg kreeg ik het volgende bericht:

 

Op 15-16-17 april 2016 is er in het Delta Hotel Vlaardingen (tegenover Shell Pernis) een prachtige show te zien over het havengebied middels scheeps- en spoor modellen. Op de website www.trainsandtrucks.nl/beleef kan je de informatie zien. Toegang gratis.


Website voeks Nederland - Het Zuiden

 

Sinds enige tijd ben ik bezig op de site van Voeks Nederland ook gegevens in te voeren voor onze regio. Niet alles komt daar te staan, alleen de belangrijkste informatie zoals aankondigingen en verslagen van ledenvergaderingen, recepties en geplande activiteiten. Foto’s van deze gebeurtenissen, die in ruime mate aanwezig zijn op de regionale website, worden niet geplaatst. Inplaats daarvan komt er een link in het artikel te staan met een verwijzing naar de regionale website of naar Onedrive (een centrale opslagplaats voor foto’s, in dit geval voor Voeks).

 

Dus kijk ook regelmatig op de website van Voeks Nederland. Je blijft dan tevens op de hoogte van nieuws uit andere regio’s.

 

Danny Touw


Prelude

Van Fred Essenberg kreeg ik een link naar een YouTube film over de Prelude. Een nieuw schip van Shell dat -op zee- aardgas vloeibaar gaat maken.

 

'Prelude FLNG is the world's first floating liquefied natural gas platform as well as the largest offshore facility ever constructed. The Prelude is being built by Samsung Heavy Industries and Technip in South Korea for Royal Dutch Shell. She is 488 metres (1,601 ft) long, 74 metres (243 ft) wide, and made with more than 260,000 tonnes of steel. At full load, she will displace more than 600,000 tonnes; more than five times the displacement of a Nimitz-class aircraft carrier.'

 

https://youtu.be/5CYmkYH3kxE


Nieuwsbrief

De derde Nieuwsbrief is er! Hieronder te downloaden.

Download
003 juli 2015.pdf
Adobe Acrobat document 414.0 KB

Wil jij geïnformeerd worden d.m.v. deze nieuwsbrief, schrijf je dan hier in, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer.


Woordje van de nieuwe 'voortrekker' regio Het zuiden

Even voorstellen de nieuwe Voortrekker,

Mijn naam is Jac Schoonen.

 

Geboren op 1 juli 1953 in Roosendaal. Getrouwd met Yvonne Schoonen – de Nijs. (al meer dan 40 jaar!) We hebben 2 kinderen. Een zoon, Mattie. Werkt op MSPO op Moerdijk Een dochter, Debby. Zij werkt in de kinderopvang. Mijn vrouw en ik hebben 5 kleinkinderen. Maudy, Matthijs, Hanne, Thomas en Sebas.

 

Ik ben zelf bijna 41 jaar werkzaam geweest op de MEOD op Moerdijk en geniet nu alweer 2½ jaar van mijn pensioen. Als je het al gelezen hebt, weet je wat mijn hobby’s zijn. En sinds kort ben ik dan ook aangewezen om de opvolger van Cees van Terheijden te worden. Niet geheel onverwachts, want Cees heeft me wel meer scheef aangekeken. In ieder geval leek dat zo.

 

Mijn plan is om er regelmatig op uit te trekken en dan natuurlijk niet op onze vaste 1ste woensdag van de maand. Als eerste naar de Pieter Schelte. Die ligt in de buurt van Futureland2. Waar we dan een rondrit doen met gids. Ligt even aan de tijd of we eerst daar nog lunchen of eerst naar SS Rotterdam rijden en op het SS Rotterdam krijgen we ook een rondleiding en eind van de middag weer naar huis. Met een hoop wijsheid er weer bij, maar vooral bijgekletst. Meer nieuws hierover volgt.

 

Met vriendelijke groet,

Jac Schoonen


Nieuwe 'voortrekker' regio Het zuiden

Cees van Terheijden had aangegeven dat hij de functie van voortrekker van onze regio wilde beëindigen. En had een oproep gedaan voor een opvolger. Deze hebben we gevonden in de persoon van Jac Schoonen. Veel succes Jac.


En Cees bedankt voor al de jaren waarin je je ingezet hebt voor de regio Het Zuiden.

Jac Schoonen
Jac Schoonen

Verhalen 'oud' Shell medewerkers

Iedereen heeft ondertussen het boekje 'Persoonlijke verhalen van oud-werknemers van Shell' ontvangen. Een mooi initiatief met leuke verhalen van ex Shell medewerkers. Leuk om met de feestdagen even door te lezen.


De Vakantiedokter.

Van Voeks Nederland kreeg ik dit artikel toegestuurd over een nieuwe App: de Vakantiedokter van Zilveren Kruis voor vragen over gezondheid en medische zorg op reis.

De grote vakantie komt er weer aan. Veel Nederlanders zoeken in de zomermaanden de zon op in het buitenland. U wilt natuurlijk het liefst genieten van een zorgeloze vakantie. Maar het kan voorkomen dat u vragen heeft over uw gezondheid tijdens uw vakantie. De Vakantiedokter is een medisch expert waarmee u bijvoorbeeld, als u twijfelt, gewoon in het Nederlands kunt overleggen of u naar een arts of ziekenhuis moet gaan in uw vakantieland of dat u kunt wachten tot u thuis bent. De Vakantiedokter is vanaf nu te bereiken via een handige app.

 

De Vakantiedokter is een nieuwe service voor op reis, waarmee Zilveren Kruis u met raad en daad bijstaat. Met de handige app vraagt u nu nog makkelijker advies. Als u niet zeker weet of u naar een arts of ziekenhuis moet gaan tijdens uw vakantie, is het fijn dat u even kunt overleggen met een medisch expert in uw eigen taal. Deze app is met name handig omdat er een foto meegestuurd kan worden. Aan de telefoon is het vaak lastig om uit te leggen hoe iets (bijvoorbeeld uitslag) eruit ziet of welk medicijn u heeft gekregen. Een foto geeft in zo’n situatie meer duidelijkheid.

 

Ook kunt u advies vragen voordat u op reis gaat, bijvoorbeeld wanneer u antwoord wilt op de vraag of vaccinatie nodig is voor uw vakantiebestemming. Uit onderzoek dat Gezondopreis.nl liet uitvoeren door TNS NIPO is gebleken dat bijna een half miljoen Nederlanders op reis gaat naar bestemmingen waar gezondheidsrisico’s voorkomen, denk aan Turkije, Egypte, Kroatië en Marokko, maar zich niet laat vaccineren.

 

Daarnaast weten we uit onderzoek dat bij 1 op de 10 vakanties geen reisverzekering wordt afgesloten. Als u goed verzekerd op reis wilt, is het verstandig om naast uw basisverzekering ook een reisverzekering met module medische kosten af te sluiten. Zorg in het buitenland is namelijk vaak duurder dan in Nederland en met uw basisverzekering krijgt u alleen de zorg vergoed tegen het Nederlandse tarief. Met een reisverzekering met module medische kosten of een aanvullende zorgverzekering, voorkomt u dat u de extra kosten, als u zorg nodig heeft in het buitenland moet bijbetalen. En het kan om honderden, soms duizenden euro’s gaan.

 

De Vakantiedoker App is gratis te downloaden via www.zilverenkruis.nl of via de App store of Google Play. De app is beschikbaar voor Android en iPhone. Na het downloaden worden een paar vragen gesteld over uw vakantie zodat, als er onverhoopt iets aan de hand is, de Vakantiedokter al weet waar u met wie bent en u daardoor sneller een goed advies krijgt. Ook ontvangt u tips afgestemd op uw vakantiebestemming. Als er Wi-Fi beschikbaar is op uw vakantieadres, kost het u verder niets.

 

Hoe werkt het?

• Download de app via de App store of Google Play

• Meldt u aan. U vult op de website een aantal gegevens in en u ontvangt een activatiecode. Beantwoord 4 vragen over uw komende vakantie

• Vul de activatiecode in op de app en kies uw toegangscode.

• U ontvangt tips en kunt direct appen met de Vakantiedokter, vooraf en tijdens uw vakantie.

 


41.4 - 41 jaar Shell Moerdijk

Door Danny Touw

 

Na 41 jaar en 4 maanden (41.4) op Shell Moerdijk gewerkt te hebben leek het mij wel leuk hiervan een kort verslag te maken met foto's, anekdotes en wetenswaardigheden. Voor veel collega's zéér herkenbare situaties.

 

Als je hierin interesse hebt kun je het Word document hieronder downloaden. Of je kunt kiezen voor het PDF formaat.

Download
Verslag 41 jaar Shell Moerdijk
41.4.docx
Microsoft Word document 9.8 MB
Download
Verslag 41 jaar Shell Moerdijk
41.4.pdf
Adobe Acrobat document 9.7 MB