Martin onderweg: Limburg an der Lahn

27-06-2014

 

Hi Folks,

 

Ben nu in Limburg, niet in Nederland maar in Duitsland en wel aan de rivier de Lahn.

 

(Google) "Limburg a.d. Lahn is een gemeente in de Duitse deelstaat Hessen. Het is de Kreisstadt van het Landkreis Limburg-Weilburg. De stad telt 33.619 inwoners. Limburg a.d. Lahn heeft een oppervlakte van 45,15 km² en ligt in het centrum van Duitsland, iets ten westen van het geografisch middelpunt. Langs Limburg vloeit de Lahn. In Limburg is de zetel van het Bisdom Limburg. De dom van Limburg, die in 1235 gewijd werd, is een gaaf voorbeeld van laat-romaanse bouw, hoewel ook al enige vroeg-gotische elementen zichtbaar zijn. In 1289 en 1342 vonden in Limburg an der Lahn grote stadsbranden plaats."

 

 

En dan ineens zie je in de berm een oude grenspaal uit de 17e eeuw.

 

Op de camping zijn de campeerders voor 80% Nederlander.

 

Met de elektrische fiets op pad, een beetje bewolkt maar toch zo'n 23 Graden celcius.


Martin onderweg: Bad Ems

24-06-2014

 

Hi Folks,

 

Met de fiets naar Bad Ems.

 

De keizerlijke badplaats Bad Ems behoort tot de traditierijkste kuuroorden van Europa en ligt bovendien in een van de mooiste vakantieregio's van Duitsland, het Lahndal. In de 19e eeuw kwamen niet alleen keizers, tsaren en koningen, maar ook kunstenaars en geleerden in grote getale naar het toenmalige 'wereldkuuroord' om hier hun vakantie door te brengen.

 

Bad Ems is een gemeente in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het is de Kreisstadt van de Rhein-Lahn-Kreis. De plaats telt 9.023 inwoners. De plaats is een erkend Heilbad en heeft een Kursaal.

 

Ingeklemd tussen de groene bergen aan de Lahn.

 

Bekend zijn de vele bronnen. En er zijn er genoeg. Moet wel goed zijn met deze Kationen en Anionen en de temperatuur.

 

En niet te vergeten deze bloemenpracht.

 

En wat je dacht van deze kunst?


Martin onderweg: Nassau

23-06-2014

 

Hi Folks,

 

Na een weekend op de Nurburgring, met de 24 uurs races, ben ik nu in Nassau wat ligt aan de Lahn, een zij-stroom van de Rijn, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Koblenz.

 

Kasteel Nassau is een herbouwd kasteel uit een ruïne bij de Duitse stad Nassau in de deelstaat Rijnland-Palts. Het kasteel torent 120 meter boven de rivier de Lahn uit en kijkt uit over de stad. Eeuwenlang werd het kasteel bewoond door het huis van Nassau, waar de huidige vorsten van Nederland en Luxemburg van afstammen.

 

Langs de Lahn zijn fietsroutes aangelegd.

 

Hier wat impressies van Nassau.

Kijk goed in het midden van de foto, herkenbaar?
Kijk goed in het midden van de foto, herkenbaar?

Reisgenoten

11-06-2014

 

Martin:

 

'Vandaag bleek bij een onderhoudsbeurt van mijn camper, dat ik een tijdje reisgenoten heb gehad zonder dat ik dat wist.

 

Wanneer ze zijn "opgestapt" weet ik niet. Het was niet helemaal ongevaarlijk, was het nest op de (hete) motor gebouwd had zeker brand kunnen ontstaan.... dus toch maar vaker controleren....'

 


Opa

Oh ja, ook nog belangrijk, Martin is verleden jaar de opa geworden van Steyn.....


Rondreis

De eerste maanden daarna heb ik op verschillende campings in Nederland gestaan, om in November 2010 te starten met een rondreis in Marokko voor zo'n 7 weken, samen met mijn 3 jaar oudere zus die ook net een paar maanden met pensioen is.

 

Kijk op www.voeksregiozuid.nl/martin-peeters-marokko/ voor een verslag van de reis door Marokko met veel foto's!

 

Reizen

Na Marokko heb ik aardig wat landen bezocht, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Italie, Tjechie, Hongarije en Kroatie. Ik ga vaak naar Europese Kampioenschap RallyCross races in diverse landen.

 

Nu

In november 2013 woon ik al 3 jaar in mijn Hymer camper en het bevalt mij prima..... en ik ben nu voor het 2e jaar aan het overwinteren in Portugal en wel in het zuiden: de Algarve. Dit gedeelte van Europa is het best qua weer om te overwinteren. Een paar maal per jaar sta ik weer aan het Haventje van Etten-leur, voor onderhoud van de camper wat in Roosendaal wordt gedaan, en er komen meestal enkele collega’s langs om te kijken hoe het Martin gaat. Zo is Danny Touw ook langsgekomen en hij vroeg me wat op te schrijven voor de VOEKS regio Het Zuiden webpagina....