MFD


Reünie MFD: vaartocht Hollandsch Diep


Verslag en foto's Danny Touw.

Op woensdag 13 mei werd er voor de gepensioneerden van Shell Moerdijk MFD een reünie georganiseerd door Nijs van Noordennen en Hans van Loenhout. Doel van de dag was een boottrip met het MS Hendrika van Zevenbergen naar Willemstad en terug.

 

Meer dan 20 ex Shellers -en de bemanning- vertrokken zo rond 10:00 uur met prachtig weer vanuit de haven van Zevenbergen. Toen de brug en sluis aan het einde van de Rode Vaart gepasseerd waren voer het schip het Hollandsch Diep op. Tijdens de tocht passeerde we het terrein van Shell Moerdijk, waar zo velen van de opvarenden een zeer lange tijd doorgebracht hebben.

 

Zo rond twaalven arriveerden we in de haven van Willemstad waar vakkundig afgemeerd werd aan de kade. Een perfect toebereide lunch zorgde voor genoeg energie om de wandeltocht met gids door het vestingstadje te starten.

 

Om drie uur werd weer vertrokken richting Zevenbergen. Onder het genot van diverse hapjes, vloeibare versnaperingen én goed weer, was de terugreis zeer aangenaam.

 

Een zéér geslaagde dag.

 

Zie ook het fotoverslag met een selectie van de gemaakte foto’s. Als er iemand ál de foto’s hebben wil, kan dat door een e-mail te sturen aan webmaster-hetzuiden@voeks.nl.