Uit de oude doos


Op deze nieuwe pagina wil ik oude foto's van Shell collega's of gebeurtenissen gaan plaatsen. Als er mensen zijn die bezwaren hebben dat ik de foto's plaats dan hoor ik dat graag.

 

Als je zelf nog oude foto's hebt van collega's of gebeurtenissen wil ik ze graag ontvangen om ze op deze pagina te plaatsen: info@voeksregiozuid.nl of dtouw@ziggo.nl

 

Het zou leuk zijn als je weet wie of wat er op de foto's staat dit aan mij door te geven. Ik kan dan de namen c.q. gebeurtenissen bij de foto's plaatsen. Geef dan ook aan om welke foto het gaat (nummer foto).

 

Danny Touw


PSA cursus bij SIPM

Ik weet niet wie van jullie allemaal de (technische) PSA cursus bij SIPM in Amsterdam hebben gevolgd maar ik kwam er nog papieren van tegen. Wellicht leuk om even door te lezen. Hij zit in de bijlage.

 

Andries Schrijvenaars

Download
Opleiding PSA bij SIPM Amsterdam.pdf
Adobe Acrobat document 5.6 MB

Foto('s) 22 - Geslaagd!

Van Ben Balink kreeg ik een aantal foto's van de geslaagde op de bedrijfsschool.


Foto('s) 21 - Spotprenten leraren De Buitendijker

Via Jac Schoonen kreeg ik een aantal spotprenten toegestuurd van leraren van bedrijfsschool De Buitendijker uit de periode 1973/1974. Waarschijnlijk getekend dor Jos Dietvorst.

 

Klik op de afzonderlijke cartoons voor een groter weergave.


Foto 20

Groepsfoto van een open dag op MLO.


Foto 19

Uitreiking beloning in de MEOD controlekamer. Collega's van links naar rechts: Sjaak van Dijk, Goof Hagens, Wim Steendijk, Henri Knook?, Ad van de Reijen, Hans Schipper, Bertus Swinkels, René Habes, Piet Teunissen


Foto 18

Foto opgestuurd door Bertus Swinkels. Wat ik weet in de bovenste foto. Bovenste rij van links naar rechts: Bertus Swinkels, Hans Schipper, Goof Hagens, xx, xx, xx, Charel HabetsOnderste rij van links naar rechts: Rini Verhagen, Peter Stadhouders, Marco Schill, Ad Seegers, Bert Jaspers, John Grootte.

 

Onderste foto. Bovenste rij: Rene van Tetering, xx, xx, xx, xx, Bart Kleintjes. Onderste rij: xx, xx, xx, xx, xx, Ad Tollenaars.

 

Wie weet de andere namen?


Foto 17

Foto opgestuurd door Bertus Swinkels. MEOD voetbalteam. Wie zijn deze spelers? Wat ik weet: bovenste rij van links naar rechts: Sjaak van Dijk, Cees Hagens, Bertus Swinkels, Kees Langeweg, Goof Hagens, Peter Stadhouders. Onderste rij van links naar rechts: Hans Mennes, Jan Hoogstraate, John Grootte, Bert Vink, Hans Schipper.


Foto 16

Foto opgestuurd door Bertus Swinkels. Groepsfoto van de bemanning van MEOD / Veova. Wie herken je allemaal?


Foto 15

Een artikel uit het maandblad Olie uit 1972 over Leren op Moerdijk. Ingezonden door Andrien Schijvenaars.

Download
Maandblad Olie april 1972 LEREN OP MOERD
Adobe Acrobat document 1.0 MB

Foto 14

Een afbeelding van een artikel uit het bedrijfskrant 'Nieuws uit de Moerdijk' uit 1972 waar leerlingen van de bedrijfsschool De Buitendijker in de kantine van Shell Moerdijk vieren dat ze geslaagd zijn. Ingezonden door Andrien Schijvenaars.

Download
Onder de vlam 22 december 1972 Moerdijk
Adobe Acrobat document 1.6 MB

Foto 13

Een afbeelding van een artikel uit het bedrijfskrant 'Onder de Vlam' uit 1973 waar leerlingen van de bedrijfsschool De Buitendijker hun diploma's uitgereikt krijgen. Ingezonden door Andrien Schijvenaars.

Download
Onder de Vlam 21 december 1973.pdf
Adobe Acrobat document 1.1 MB

Foto 12

Geen foto deze keer maar een afbeelding van een 'Verklaring van de werkgever' voor Andrien Schijvenaars uit 1971. Let wel: de bedragen zijn in Guldens.

Foto 11

MLO controlekamer in 1989: v.l.n.r. Pim Ouwerkerk, Jan Qualm, Theo de Groot, Ben Paerels, Jouke Brouwer. Met dank aan Theo de Groot voor de foto.

Foto 10

MLO1 ploeg 1 in 1981.

Rian Kuikhoven, Bert de Bruin, Wim Wagemakers, Kees Wielinga, Han Folway, Ton de Boer, Goof Hagens, Bas Nieuwkerk, Frans Romunde en Rob Haffert. Voor het oude C/D panel.

Foto 9

MLO 2 controlekamer met Peter Gabriels, Jaap Hordijk, Ruud Mensink, Ed Keuck en Bert Boeren, genomen op 23 Oktober 1982. Achtergrond het "oude " panel met op de hoek de pneumatische besturing van U 600, K651A en K651B (turbine gedreven). Voorgrond de TM tafel.

Foto 8

Van links naar rects: Kees Kerstens, Gerhard van Haaften, Marco van den Broek, Jaap van der Klooster, Ronald Prent, Ton de Boer, Toon van LoonRon de Nooyer, Johan Hollestelle, Frank de With (alleen zijn haar), Toon Roovers, Mart Krijnen, Peter de Bruijn, Paul Musters, Jan Snoeren, Willy Ripmeester, Jan Musters, Hans Wisselink en natuurlijk op de voorgrond Toon Karremans die 50 werd.

Foto 7

Een ploeg in de voormalige controlekamer van MNK en Carilon. Van links naar rechts:

Peter van Kruistum, Remco van Egmond, Ben Winkelhof, Jan Musters, Ton van der Kraan, Ad Mureau, Win Hekman, Fred Kupers, Peter Nefs, Fred de Vos en Mart Withagen.

Met dank aan Hans Neggers voor de namen.

Foto 6

Wie kent dit nog: schuimbluswagen No.4. Na gedane diensten heeft Shell dit voertuig geschonken aan een vereniging die oude brandweer auto's verzameld en onderhoud.

Foto 5

Op de foto staat klas O80.

v.l.n.r. Pierre Iriks, Pierre van Deelen, Jan Slaats, Jac Buermans, Pipo ( de Jong ), Peter Huijsmans, Jac van Beusekom, Jan Musters, Dion Sweere, Eric den Hollander, Henry Knook, Renno Brugman, Chris Hoogstraate, Gerard van Haaften, Peter van Meel, Jack Backx, Cees Legierse en Ad van Steenpaal.

Met dank aan Pierre van Deelen voor de namen.

Foto 4

v.l.n.r. Gerrit de Graaf, Piet de Jong, Hans Bastiaenen en Leo Vermeulen. Periode 1976-1979.

Foto 3

Op de foto staan Fred Kupers, Toon Knaap, Stefan Toth, Gerrit de Graaf, Mar Roza, Aad Putter (zittend), Jan van Gils, Joop Almekinders, Peter de Veth, ???, Wil Gorissen.

Met dank aan Gerrit de Graaf voor de namen.

 

Foto 2

Op de foto staan van links naar rechts: 

Cees (Do) van Alem, Leo Boeren, Theo de Groot, Henk Mous, Jozef Stoop, Koos Franken, Hans Beenakkers, Hans Neggers, Henk de Bruijn, Hans Boot, Hans van de Konijnburg, Wout Timmermans, Martin Peeters en Frans Embreghts.

Met dank aan Hans Neggers voor de namen.

Foto 1

Meteen maar een foto van mijzelf. Bezig met een reparatie aan een printkaart tester voor de oude Beckman GLC's 320 en 620 in de voormalige QMI werkplaats op Moerdijk. Periode 1973-1975.