Bezoek Bergen Op Zoom en Markiezenhof

Op woensdag 8 mei was er een stadswandeling met bezoek aan het stadhuis en het Markiezenhof.

 

Na een druilerige start is er toch een mooie leerzame dag geweest. Met 30 deelnemers hebben we in 2 groepen een stadswandeling gedaan met bezoek aan stadhuis en s ‘middags, na de lekkere lunch, een rondleiding door het. Markiezenhof.

 

Na rondleiding een Bergse Bastaard met koffie of thee om al de opgedane informatie nog eens door te nemen, waarna we op eigen gelegenheid met een audio tour nog door de tentoonstelling schatten van de lage landen uit het Rijksmuseum konden doorlopen. Een van de oud Shell werknemers had speciaal voor ons de werkplaats opengezet waar de miniatuur kermisattracties werden gerestaureerd. Al met al een volle maar leerzame dag.

 

Zie hieronder wat foto’s

© Verslag en foto's Jac Schoonen


Bezoek Bergen Op Zoom en Markiezenhof

Op woensdag 8 mei maken we een stadswandeling en bezoeken we het Markiezenhof.


Bezoek kloosterdorp Steyl

Op dinsdag 21 mei 2019 wordt voor VOEKS-leden een programma georganiseerd in het mooie kloosterdorp Steyl, aan de oever van de Maas bij Tegelen (Venlo).

 

In 1875 vond pater Arnold Janssen er de plek om zijn droom te realiseren: hier kon hij missionarissen opleiden en uitzenden naar de hele wereld. Missionarissen die terugkeerden naar Steyl namen iets mee van de ‘exotische’ cultuur uit hun gastland. Dit is onder andere te zien in het Missiemuseum dat sinds 1931 in de nog steeds oorspronkelijke indeling een brede collectie herbergt, o.a. opgezette exotische zoogdieren en vlinders, klederdrachten, gebruiksvoorwerpen.

 

We starten om 11 uur in het Missiemuseum, adres St. Michaelstraat 7, Steyl. Na een korte film over het ontstaan van het klooster-dorp volgt de rondleiding door delen van het dorp, zoals de kloostertuinen en de kerk waar het graf is van de inmiddels heilig verklaarde pater Janssen.

 

Hierna de lunch (buffet), waarna er gelegenheid is om het museum zelf te bekijken. Het museum is rolstoel toegankelijk. Bij bezoek aan de bovenkerk moet een flinke trap worden beklom-men. De devotiegrotten hebben ook enkele treden. Mocht het erg regenen dan kan het programma worden aangepast.